Skoči na glavno vsebino

V Ljubljani je v sredo , 21. 3. 2018, potekal že 12 mednarodni filmski festival Zoom. Festival je namenjen osnovno in srednješolcem. Udeležili so se ga tudi trije učenci naše šole, ki so sodelovali pri šolskem filmu 2017.

     

 

Začelo se je s sprejemom organizatorjev in pogovorom z znanima igralcem in režiserko. Oba sta nam  veliko povedala o svojih izkušnjah in delu. Sledile so delavnice režije, igre, filmske produkcije ter filmske glasbe za učence. Tudi za mentorje so poskrbeli. Imeli so delavnico filma v šoli. Dejavnosti so bile dobro pripravljene in so navdušile vse sodelujoče.
V popoldanskem času so se odvijale projekcije vseh prijavljenih filmov slovenskih učencev. Sledila je projekcija nagrajenih in izbranih tujih filmov. Prikazano je bilo preko 80 filmov. Večinoma so bili  zelo kvalitetni in se lahko kosajo tudi s ta pravimi filmi.

Zapisal, Mirko Kavčič.

Na ZOOM12 je bilo zanimivo, predvsem pa zato, ker sem bila prvič na festivalu take vrste. Zelo zanimivo je bilo videti in slišati igralca Lotosa Vincenca Šparovca. Kasneje smo si ogledali filme, prispele na festival, in vsi so bili dobri. Ta dan mi bo ostal v spominu , predvsem zaradi novih stvari, ki sem se jih naučila.

Ines Kokošin

Dostopnost