Skoči na glavno vsebino

Osnovnošolcem so se na Mostu na Soči v četrtek, 19. aprila 2018, pridružili učenci podružničnih šol, da bi skupaj prisluhnili gostu Andreju Rozmanu – Rozi.

Mlade bralce je popeljal v svet pesmi, gledališča in ugank. Otroke in odrasle je nasmejal s svojim nagajivim humorjem, z doživetimi deklamacijami avtorskih pesmi, s hudomušno mimiko in telesno držo. Učence predmetne stopnje je navdušil z Urško in Lepo Vido v akciji, mlajši učenci pa so najbolj uživali v Ustrahavanki. V sam nastop je Roza vključil tudi učence, ki so tako izvedeli marsikaj o nastajanju pesmi in zgodb, ki jih tako radi berejo. Z ugankami, pa je gost poskrbel, da učenci niso samo poslušali, ampak tudi razmišljali.

Vpis v Knjigo gostov je Andrej Rozman – Roza zaključil z misijo, da smo “vse bolj bogati, zato ker so na svetu knjige in ker znamo brati. ”

Po aplavzu na koncu srečanja sodeč je bil Andrej Rozman – Roza učencem zelo všeč. Po njihovem pripovedovanju jih je najbolj presenetilo to, da je znal vse zgodbe in pesmi na pamet.

Zapisala: Martina Kozorog Kenda

      

Dostopnost