Skoči na glavno vsebino

Za učence PŠ Šentviška Gora sta bili pretekli torek prvi dve šolski uri še posebej zanimivi. Obiskala jih je medicinska sestra Špela Sovdat z namenom, da jim predstavi različne vrste poškodb in prvo pomoč pri vsaki izmed njih. Najprej so si ogledali ppt predstavitev, potem pa je sledil praktični del, ki je bil za učence še bolj zanimiv. Sestra Špela jim je pokazala, kako imobiliziramo roko ali nogo v primeru zvinov ali zlomov. Pozorno so spremljali, kako je to naredila in takoj sami preizkušali poviti roko ali nogo sošolcu ali sošolki. Preizkusili so se v obeh vlogah: v vlogi poškodovanca in vlogi reševalca.
Učiteljice in sestra Špela smo bile vesele, da so učenci poslušali z velikim zanimanjem in se aktivno vključevali v razgovor. Ta dan so bili nekoliko v prednosti tisti učenci, ki si znanje o prvi pomoči pridobivajo tudi na vajah za mlade gasilce. Tudi pri praktičnem delu so se vsi odlično odrezali.
Na koncu smo se sestri zahvalili za uporabno znanje, ki nam ga je posredovala in si skupaj zaželeli, da bi nam ga bilo treba čim manjkrat uporabiti.

Za PŠ Šent. Gora: Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek 

Dostopnost