Skoči na glavno vsebino

…je bila tema 18. strokovnega posveta učiteljev podružničnih šol, ki ga vsako leto organizira Društvo učiteljev podružničnih šol – DUPŠ v sodelovanju z dvema podružničnima šolama gostiteljicama. Letos sta bili to PŠ Podblica in PŠ Besnica, ki spadata pod CŠ Stražišče pri Kranju. Naj kot zanimivost povemo, da prvo obiskujejo letos le 4 učenci, drugo pa skoraj 100, od. 1.- 5. r.
Posveta, ki vsako leto poteka v izredno prijetnem in sproščenem vzdušju z veliko pozitivne energije, sva se udeležili učiteljici Vojka Kleč in Erika Laharnar. V petek sva se na PŠ Podblica udeležili delavnice oblikovanja gline in delavnice čuječnosti ter predstavitvam zanimivih strokovnih prispevkov učiteljic, ki naravne materiale domiselno uporabljajo pri pouku. Na ogled je bila razstava maket gospodarskih poslopij in kmečkega orodja. Spoznali smo tudi nekatere naravne in kulturne znamenitosti Podblice z okolico in uživali v izjemno lepem razgledu.
V soboto pa je na PŠ Besnica potekala podelitev priznanj nagrajencem likovnega in literarnega natečaja. Letošnja tema Les v življenju je bila učencem PŠ Šentviška Gora zelo blizu in najbrž so bili zato tako uspešni. Na literarnem natečaju je bila nagrajena tretješolka Meta Drole. Napisala je zgodbo Lipa in oreh se pogovarjata. S pesmijo Les je z nami povsod pa so komisijo prepričali četrtošolci Ema Laharnar, Denis in Domen Kranjc ter Jakob Feltrin. Jakob je bil nagrajen tudi na likovnem natečaju, z delom V očetovi delavnici rad pomagam.
Veseli smo, da so se lahko prav vsi nagrajenci v spremstvu staršev ali starih staršev udeležili podelitve priznanj, saj so bili lahko priča čudovitemu programu, ki so ga pripravili učenci tamkajšnje šole. Pa še predstavo, ki jo vsako leto pripravijo učitelji PŠ so si ogledali. Na razstavi so poiskali tudi likovne izdelke ostalih učencev naše šole, saj so bili prav vsi razstavljeni.
Učenci so na sobotnem izletu videli lepe kraje, ki jih najbrž sicer ne bi.
Ponovno pa so se lahko prepričali, da se splača potruditi.
Za PŠ Šentviška Gora in Dolenja Trebuša, Erika Laharnar  

Dostopnost