Skoči na glavno vsebino

Po udobni vožnji smo se, pred kosilom, namestili po sobah mladinskega hotela Punkl. Prvi dan smo po kosilu smučali do večera. Vsem je šlo zelo dobro.

Drugi dan, 12. 2. 2019, nam je zelo hitro minil. Dopoldne smo se kopali v bazenu, popoldne pa do večera smučali.

Dnevi, polni raznolikih dejavnosti, nam hitro minevajo. Sončen tretji dan smo do kosila preživeli na smučišču. Popoldne smo v knjižnici srečali pisatelja Primoža Suhodolčana, bibliotekarka ga. Maja Dretnik pa nam je predstavila Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika in grad. Čas do večera smo preživeli na igriščih ob stadionu. Zvečer je sledila prva pomoč. Ne se ustrašiti! Po skupinah smo spoznavali osnove prve pomoči in se pogovarjali o reševanju.

Četrti dan šole v naravi, na Valentinovo, 14. 2. 2019, smo do kosila smučali na smučišču Poseka. Gospa Karla Oder nam je popoldne predstavila svet železarstvo na Ravnah, pod njem vodstvom smo si ogledali Staro kovačnico, “Štauharijo”. Pred ogledom mladinskega filma Vratar Liverpoola smo se v Gostilni Lečnik posladkali s čokoladnimi palačinkami in vanilijevim sladoledom.

Zadnji dan smo se še dodobra nasmučali, na vožnji z avtobusom proti domu bomo obujali naše dogodivščine in se veselili prihoda domov.

 

Objavili: Darja Sivec in Martina Kozorog Kenda

Dostopnost