Skoči na glavno vsebino

Letošnji fotografsko računalniški ex tempore je bil nekaj posebnega. Potekal je namreč v pričakovanju in maniri letošnje 200 letnice šole na Mostu na Soči. Mogoče je bil prav zaradi tega tudi rekordno obiskan. Gostovalo je namreč kar 21 učencev in 6 mentorjev iz osmih gostujočih šol. Prvič sta sodelovali tudi Gimnazija Tolmin ter Podružnična šola za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami OŠ Tolmin. Sodelovali pa so seveda tudi trije naši devetošolci.
Glede na 200. jubilej šolstva na Mostu na Soči, so udeleženci fotografirali pretežno šolo ali predele Mosta na Soči. Vsi so skušali v svoje končne izdelke vključiti tudi podobo priložnostnega logotipa šole. Posledično je večina fotografij sestavljenih iz dveh posnetkov in vsebuje kombinacijo črno-bele in barvne fotografije.

Mladi fotografi so se izziva lotili zelo zavzeto in uspeli realizirati preko trideset zanimivih računalniško obdelanih fotografij. Navdušeni so bili nad vsem dogajanjem na dogodku ter ponosni na svoje končane produkte. Povedali so, da bi se prihodnje leto z veseljem ponovno vrnili na OŠ Most na Soči.

zapisal, Mirko Kavčič

galerija Črno-barvno: https://photos.app.goo.gl/RaCRUVjBTj7wsLAYA

Dostopnost