Skoči na glavno vsebino

Da ne bi prekinili tradicije, smo tudi letos četrtošolci PŠ Šentviška Gora pripravili prizorček z naslovom Drejček in trije Marsovčki. Ker pa se pri nas vedno kaj dogaja, smo vse potrebno zanj dokončali šele v tem tednu.
Dela je bilo res veliko. Najprej je bilo treba vsebino prebrane knjige preoblikovati v dramsko besedilo. Sledile so bralne vaje po vlogah ter izdelava scene in lutk, potrebno se je bilo naučiti, kako z grafoskopom osvetliti ustrezni dogajalni prostor, saj so bili ti tako na Zemlji kot na Marsu. Treba se je bilo naučiti držati lutke tako, da se ne bi videlo naših senc.
V prizorček smo vključili tudi pesem Marsovska, ki smo se jo naučili pri glasbi.
Na ogled smo povabili otroke vrtca ter učence 1., 2. in 3.razreda. Povabilu so se odzvali in mislimo, da so bili navdušeni, saj so nas nagradili z močnim aplavzom.
Po končani predstavi smo se skupaj o otroki vrtca in ostalimi učenci pozabavali z ugibanjem – prepoznavanjem sence, kdo se skriva za rjuho. Na koncu pa smo se za nagrado še posladkali. Veseli smo bili, da nam je uspelo in zagotovo se bomo priprav na predstavo še dolgo spominjali.

Četrtošolci Nejc, Jure, Lejla, Katarina, Meta in Julija z učiteljico Eriko
Fotografije in objava: Ana Selinec Kozorog

Dostopnost