Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora so v zadnjem tednu pred počitnicami doživeli veliko zanimivega.
V ponedeljek jih je obiskala knjižničarka Martina, ki jim je prebrala zgodbo o slončku Filipu in kihanju. Predstavila jim je svoj potovalni kovček, učenci pa so ji povedali, kaj so zanimivega prebrali v tem šolskem letu. Na koncu je vsem učencem podelila priznanje za opravljeno bralno značko.
V sredo so se odpravili v Tolmin, da so si ogledali risani film Grde lutke, ki so si ga prislužili z 2. mestom na pustni povorki. Čas do ogleda so preživeli pri Sotočju, kjer so uživali v prosti igri z mivko, kamenčki, itd. V kinogledališču jih je lepo sprejela Špela Mrak, ki jim je predstavila kratko vsebino risanega filma ter dejavnosti, ki jih kinogledališče izvaja.
Četrtek dopoldan so preživeli razigrano. Najprej so se pomerili v igri Med dvema ognjema in različnih štafetnih igrah. Na koncu pa so jih čakale vodne igre, v katerih so zelo uživali. Ta dan so se učenci proti večeru spet vrnili v šolo, da bi prespali noč v šoli. Najprej so odšli v gozdiček k njihovi hiški, kjer so četrtošolci predali ključ tretješolcem. Po večerji so pred šolo igrali različne igre in plesali. Pred spanjem pa so ob fotografijah obujali spomine na doživetja v tem šolskem letu.
Zadnji šolski dan so se vsi učenci in otroci vrtca zbrali pred šolo, da bi počastili državni praznik ter zaključek šolskega leta. Ob himni so četrtošolci dvignili zastavo ter vsi skupaj zapeli nekaj pesmic. S kvizom smo na zabavni način ponovili poznavanje naše Slovenije in Planote. Učenci so ponosno prevzeli zaslužena priznanja in spričevala. Od četrtošolcev pa smo se poslovili že preteklo nedeljo na zaključnem srečanju na Aspasku.

Vsem učencem želimo vesele, zabavne in razigrane počitnice, vsem, ki berete naše novičke pa prijeten dopust.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika, Vlasta in Ana

Dostopnost