Skoči na glavno vsebino

Teden pred jesenskimi počitnicami je ponujal tako lepe sončne dneve, zato so se na PŠ Šentviška Gora odločili, da se v četrtek popoldne podajo na pohod. Glavni cilj pohoda je bil obisk gasilskega doma na Ponikvah. O tem si boste lahko prebrali v naši naslednji novički. Tu pa vam povemo, kaj zanimivega so ta dan še videli in doživeli. Skoraj vse je bilo povezano s tem, kar imajo otroci zelo radi – to so seveda živali.
Ko smo prispeli v zaselek Sleme, jih je tam pričakal četrtošolec Matic s staršema. Začudili so se, kako je Matičev in Tinkarin bratec že zrastel.
Na ekološki kmetiji pri Zmagi Črv na Prapetnem Brdu so si ogledali neme race, kravo s teličkoma ter zelo zanimive zajčke z dolgo dlako na glavi.
Ker je bila pred njimi še dolga pot, se niso smeli dolgo ustaviti.
Sendviči so jim že močno dišali iz nahrbtnikov, zato so na debelih smrekovih hlodih pomalicali.
Pot so nadaljevali čez Kolovrat in tam so na pašniku videli koze. Še posebej lep se jim je zdel črn mladiček, star 1 teden.
Na Ponikvah je po ogledu gasilskega doma in vozil drugošolec Tomas že nestrpno čakal, da nam predstavi svojega bratca Tima. Ta je sladko spal v svojem vozičku. Pogledali so, če je kaj podoben Tomasu.
Drugošolka Gaja jim je želela pokazati svoja konja, kobilo Mišo in sedemmesečnega žrebička Helmuta. Kupili so ju na Gajino željo. O konjih že veliko ve, saj si je o njih iz knjig pridobila veliko znanja. Zelo podrobno jim je razložila, kako je treba za konje skrbeti, kaj radi počnejo, kako jih nagradiš, … Pokazala je tudi, kako zna jahati. Nato je Gajin tata Primož konja spodbudil, da sta pokazala, kako hitro tečeta.
Kdor je želel, je Mišo lahko še pobožal. Gaji, njenemu tatu in mami so se še zahvalili in jim zaželeli veliko lepih doživetij s konjema.
Skupaj so preživeli prijetno popoldne.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar

Dostopnost