Skoči na glavno vsebino

Letos so  učenci PŠ Šentviška Gora po nekaj letih v četrtek, 24.10., spet obiskali gasilski dom na Ponikvah. Tja so se odpravili v okviru popoldanskega planinskega pohoda. Pričakali so jih gasilci Borut, Damjan in Aleš ter gasilka in mentorica mladih gasilcev Polona. Ogledali so si opremo v gasilskem  vozilu. Ker je kar precej učencev že mladih gasilcev in pridno hodijo na vaje, so v predstavitvi aktivno sodelovali. Dokazali so, da na vajah pridno poslušajo in sodelujejo.

Učenci so si ogledali tudi notranjost gasilskega doma – prostore, kjer hranijo obleke, pokale, kjer sušijo gasilske cevi. Še posebej tisti, ki niso mladi gasilci, so bili veseli, da so lahko pomerili čelade.
Že naslednji dan pa sta jih na šoli najprej obiskala gasilca PGD Ponikve Dejan in Aleš. Pogovarjali so se o možnih nevarnostih za nastanek požara v šoli in doma, o preprečevanju le-teh, o pravilnem ravnanju v primeru požara ter o načinih gašenja.
Izvedli so tudi vajo evakuacije v primeru požara. Po evakuaciji so se pogovorili o ovirah, na katere so pri umiku naleteli ter o uspešnosti evakuacije.
Gasilcem so se zahvalili in jim podarili gasilski avto, ki ga je skupina fantov izdelala iz odpadne embalaže. Bil je kot pravi.
Razšli smo se v upanju, da bi se vedno srečevali le na vajah in z željo, da se je še kateri od učencev navdušil, da se pridruži mladim gasilcem.

Za PŠ šent. Gora, Vlasta Sotenšek

 

Dostopnost