Skoči na glavno vsebino

Te dni, ko dobri možje nosijo darila, ko si ljudje poleg pozdravov, pogledov in nasmehov, izmenjujejo tudi dobre misli in lepe želje, smo se na PŠ Podmelec spomnili tudi na te, ki so že zdavnaj zapustili šolske klopi, na oskrbovance domov upokojencev Tolmin, Podbrdo in Petrovo Brdo.

V sredo, 18. 12., so spretne roke učencev od 1. do 4. razreda zanje gnetle, valjale in izrezovale okraske iz slanega testa, ki smo jih kasneje opremili še z lepimi željami, zapisanimi na pisane vizitke. Z okraski so oskrbovanci domov okrasili novoletna drevesca in praznične kotičke v svojih ustanovah.

Čeprav je bila naša učilnica med ustvarjanjem videti kot Božičkova delavnica, ki jo je pravkar zadel snežni metež, saj so bili mali škratje od glave do pet prekriti z moko in bleščicami, se ti niso dali motiti in z veliko vnemo ustvarjali, dokler nam ni zmanjkalo testa. V delo smo bili tako zatopljeni, da smo pozabili na fotoaparat, zato z vami delimo le fotografijo končanih okraskov, ostalo pa prepustite svoji domišljiji.

Vam pa želimo zabavne, nasmejane in ustvarjalne praznike!

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost