Skoči na glavno vsebino

Naša šola v vseh letih svojega delovanja bogati učno-vzgojni proces z različnimi aktivnostmi na kulturnem področju. Potrditev, da smo pri tem izvirni in uspešni, smo prvič dobili leta 2015, ko nam je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije vsako leto objavi razpis za naziv Kulturna šola, podelil ta laskavi naziv.

V letošnji prijavi za podaljšanje naziva smo ponovno popisali vse dejavnosti na kulturnem področju, ki so se v zadnjih treh letih odvijale na centralni šoli na Mostu na Soči in na vseh treh podružnicah. Nastal je zavidljivo dolg seznam dogodkov in aktivnosti, povezanih z različnimi vrstami kulture, ki jih sooblikujejo naši učenci in zaposleni. Ponovno smo dobili potrditev, da je šola kar se tiče kulturnega in umetniškega udejstvovanja še kako živa. Izkazali smo razvejano in kakovostno kulturno delovanje in po ocenah strokovne komisije zbrali zadostno število točk, da ohranimo naziv Kulturna šola 2020 nadaljnja štiri leta.

Na naziv smo vsi zaposleni zelo ponosni; ponovno nam daje motivacijo, da se bomo še naprej trudili in krepili kulturno vzgojo ter ustvarjalnost otrok na različnih umetnostnih področjih.

Zapisala, Marta Medvešček

Dostopnost