Skoči na glavno vsebino

September gre že skoraj h koncu, mi pa še nismo predstavili letošnjih prvošolcev. Naša šola je 1. septembra postala bogatejša za 23 radoživih, veselih, znanja in številnih zanimivih doživljajev željnih učenk in učencev na matični šoli. Učiteljice prvih razredov v šolskem letu 2020/2021 so Urška Hrast, Veronika Gregorčič in Neva Dobravec.

Letošnji pouk se je za razliko od preteklih let začel nekoliko drugače. Tudi sprejem prvošolcev v večnamenskem prostoru je potekal po protokolih, ki smo jih v »korona času« že vajeni. A ne glede na vse se bomo trudili, da ohranimo šolsko okolje zanimivo, kreativno in varno za vse.

Po himni in uvodnem pozdravu ravnatelja Cirila Makovca so kratek kulturni program pod vodstvom učiteljice Erike Bizjak popestrili pevski zborček učencev 2. in 3. razreda, posamezni recitatorji ter Manca Fortunat na klavirju in Nejc Kaltnekar na pozavni.

Sledila je slovesna podelitev majic, rutk in diplom prvošolcem. Tudi letos ni manjkala okusna torta, s katere sta veselo pozdravljala Lili in Bine, ki nas bosta spremljala vse leto. Ob koncu prireditve so prvošolci ponosno zakorakali v svojo novo učilnico, starši pa so imeli prvi roditeljski sestanek.

Da je bil dan za prvošolce in njihove družine zares prazničen, je poskrbelo tudi sonce na sveže opranem nebu, ki je kar vabilo k prijetnemu nadaljevanju popoldneva.

Zapisala: Urška Hrast

Dostopnost