Skoči na glavno vsebino

Če se ne bi zgodil pouk na daljavo, bi učenci 8. razreda prejšnji teden preživeli v šoli v naravi v Radencih v Beli krajini.

Tako kot številni drugi načrti letos je tudi ta padel v vodo. Vseeno pa smo pretekla dva tedna preživeli vsaj nekoliko drugače. Štiri dneve dejavnosti smo izvedli kar na daljavo.

Zanimivo je bilo prek Zooma spoznati dve novi učiteljici z drugačnim narečjem. Za nas sta pripravili tri zelo raznolike dneve.

Ko smo imeli tehniški dan, smo ustvarjali svoje lastne stripe iz naravnih materialov – najboljše mojstrovine si oglejte v ppt predstavitvi. Naravoslovni dopoldan smo preživeli ob izvajanju poskusov s kvasom;  ob tem smo spoznavali zakonitosti delovanja kvasovk. V naših domovih je tudi zadišalo, saj smo spekli vsak svoj kruh. Kulturni dan je pomenil nadgradnjo našega znanja o stripu – učiteljici Nataša in Katarina sta nam pripravili virtualno sobo pobega (ang. escape room) – morali smo pokazati veliko iznajdljivosti in znanja, da ‘so se odklenila’ zadnja vrata …

Kot zadnji je bil na vrsti še športni dan, poimenovan Fair play koraki, ki sta ga pripravila učitelj Luka Mrakič in študentka Nuša Jeram. Skupaj smo se prebudili z jutranjo Zoom vadbo; potem pa smo vzeli vsak svojo pot pod noge … Naša naloga je bila, da v dveh urah prehodimo kar se da dolgo pot; ob 11.30 smo morali v spletno učilnico oddati dokaz o prehojeni poti. Izkazali smo se tako učenci kot učitelji, saj smo skupaj prehodili 320 km, povprečje prehojenih poti pa znaša kar 6,88 km.

Predvsem pri tehničnem in naravoslovnem dnevu smo se kar nagarali, a bili na koncu z opravljenim delom zadovoljni – sebi in učiteljem smo dokazali, da zmoremo!

Tudi učiteljice CŠOD Radenci so nas zelo pohvalile.

Še nekaj vtisov …

Všeč mi je bil kulturni dan in pobeg iz sobe. (Nina)

Moj kruh je bil kaaaaaaj dober, da ga je v petih minutah zmanjkalo. (Kevin)

Pri tehniškem dnevu je bilo preveč navodil. Soba pobega mi je šla zelo dobro. Ko smo imeli športni dan, sem šla pohajat in prehodila kar nekaj kilometrov. (Heidi)

To ni bila prava šola v naravi; tam bi delal stvari skupaj s prijatelji, tokrat sem bil sam, z nikomer se nisem pogovarjal med delom. (Vasja)

Poskusi so se mi zdeli zabavni. (Tjaš)

Všeč mi je bil športni dan in peka kruha. (Gašper)

Vse mi je bilo všeč, saj je bilo vsaj malo približano resnični šoli v naravi. Najbolj mi je bil všeč naravoslovni dan, saj se mi je zdel zelo zanimiv. (Žana)

Všeč mi je bil tehniški dan in soba pobega . Peka kruha pa je pri nas že stalna, ampak sem se tudi pri peki imel lepo. (Svit)

Športni dan je bil najboljši, tehniški dan pa je bil predolg. (Jurij)

Všeč so mi bili poskusi s kvasovkami, saj sem se pri tem zabavala in naučila veliko novega. (Manca)

Od dnevov dejavnosti mi je bil najbolj všeč naravoslovni dan, ker smo pekli kruh. Ob peki kruha sem zelo uživala, še bolj pa sem uživala ko sem ga jedla. (Eva)

Meni so bili dnevi zelo zanimivi in razburljivi, najboljše pa mi je bilo pobeg iz sobe. (Blaž)

Pri letošnji šoli v naravi na daljavo mi je bilo všeč, da so se v CŠOD Radenci kljub epidemiji potrudili za nas in nam pripravili nekaj zanimivih programov. Najbolj sta mi bili všeč peka kruha in soba pobega. Pri vsem pa sem najbolj pogrešal družbo in stik z drugimi v živo. (Beno)

Zapisala Marta Medvešček in Luka Mrakič

Dostopnost