Skoči na glavno vsebino

V začetku šolskega leta smo se odločili, da z mesecem novembrom postanemo tudi Vodna šola. Zaradi pouka na daljavo smo načrtovane aktivnosti začasno preložili na čas, ko se vrnemo v šolo.

22.  marec je svetovni dan vode, to je dan, ki smo ga v šoli izbrali za začetek spodbujanja pitja vode za žejo. Tako smo se odločili zato, ker je voda najboljša pijača za otroke. Voda je življenjskega pomena, saj sestavlja 60 do 80 odstotkov našega telesa in je nujno potrebna za skoraj vsako nalogo v telesu. Pitje vode pomembno prispeva tudi k zmanjšanju telesne teže in zmanjšanju kariesa. Če popijemo dovolj vode, smo lahko v šoli bolj zbrani in uspešnejši. Že izguba samo 1 do 3 odstotkov telesna tekočine povzroči težave pri razmišljanju, padec koncentracije, utrujenost in glavobol. S pitjem vode iz pipe poskrbimo tudi za okolje, saj zmanjšujemo količino odpadkov iz plastenk.

Ljudje običajno pijemo, ko smo žejni. Toda v šolah je veliko različnega dogajanja in učenci velikokrat pozabijo piti – tudi tedaj, ko so žejni.

V Vodni šoli bomo:                   

  • spodbujali pitje vode med odmori in med poukom (minuta za vodo, vodna pavza),
  • pili samo vodo in nesladkan čaj,
  • pili vodo iz svoje steklenice,
  • tudi učitelji pili vodo in bomo zgled učencem,
  • s pitjem vode iz pipe se bomo tudi vse bolj zavedali, kako pomembno in dobro je, da si lahko natočimo čisto in kvalitetno vodo in da moramo poskrbeti, da tako tudi ostane.

Tim za Vodno šolo

Dostopnost