Skoči na glavno vsebino

Prepričana sem, da je vsakemu med nami v mladosti bilo postavljeno vprašanje: »Kaj boš pa ti, ko boš velik?« Mogoče zdravnik, frizer, mehanik ali pa hortikulturist, gastronom, upravljalec drona, … Z nekaterimi poklici se srečujemo vsakodnevno in so nam zato zelo dobro poznani, drugi so očem bolj skriti, a vseeno zanimivi. Kaj narediti v takem primeru? Kje dobiti informacije?

Na Gospodarski zbornici Slovenije so se odločili, da se povežejo s podjetji in zaposlenimi, ki omenjene poklice opravljajo. Menijo, da več informacij kot bodo mladi dobili o določenem poklicu in bolj kot bodo poklice poznali, lažje bodo pravilno izbrali tistega, ki ga bodo z veseljem opravljali.

Pripravili so Potujočo razstavo poklicev prihodnosti, katere namen je pomoč pri kariernemu odločanju mladih. Učence spodbuja, da spoznajo čim več poklicev in se tako lažje odločijo za  nadaljnje šolanje po svojih željah in potencialih. Moto Potujoče razstave je »Grem se učit, kar hočem bit«, v sodelovanju s slovenskim raperjem Trkajem pa je bil v letu 2019 posnet tudi video spot »Znanje je lajf«.


Potujoča razstava potuje od šole do šole in v drugi polovici aprila si jo lahko ogledajo tudi naši učenci.

Zapisala, Anja Kragelj

Dostopnost