Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 10. 5. 2021, in torek, 11. 5. 2021, so v 5. razredu zadeli dve muhi na en mah; izvedli so dva dneva dejavnosti, prvo pomoč in kolesarski poligon. Učiteljica Tina je dva dni »usmerjala promet« na igrišču, učiteljica Mojca pa je petošolce podučila, kako oskrbeti nerodne kolesarje in potolčena kolena, krvave nosove,..

Brez pomočnikov ne bi šlo. Kolesa so pregledali mojstri iz Avtobooma in ob sodelovanju z redarjem Damijanom Uršičem podelili nalepke »varno kolo« Mlade kolesarje je prišel pozdravit tudi Jože Režonja, član sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Za varnost sta skrbela še učitelja Jaka in Tomaž. Z Rdečega križa Tolmin pa je prišla prostovoljka Božena Istenič, ki je petošolcem demonstrirala oživljanje na odraslem človeku, otroku in dojenčku, predstavila je tudi uporabo in delovanje defibrilatorja. Z učenci je delila dragoceno znanje in izkušnje o prvi pomoči in delu na Rdečem križu.

Vsem gostom in pomočnikom se lepo zahvaljujemo; brez njih bi težko izvedli tako kvalitetna dneva dejavnosti.

Naravoslovni in tehniški dan smo ujeli v fotografije in strnili v dva posnetka, na enem so »A-jevci«, na drugem pa »B-jevci«.    

Zapisala Mojca Florjančič 

Dostopnost