Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu je v sodelovanju s Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin potekala bralnospodbujevalna akcija Moja knjižnica v kateri so sodelovali vsi učenci 3. a razreda. Cilj akcije je predvsem spodbuditi tretješolce k rednemu in samostojnemu branju ter obiskovanju knjižnice. Učenci so morali prebrati 12 knjig ter v bralne mape zapisati njihove vsebine. Učenci 3. a so se izvrstno odrezali, saj so prav vsi uspešno opravili to akcijo in si s tem prislužili priznanje in nagrado – digitalno ročno uro.

V četrtek, 17. 6. 2021, so se učenci 3. a odpravili v Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin na zaključek bralnospodbujevalne akcije Moja knjižnica. V knjižnici sta nas lepo sprejeli knjižničarki Alenka Mahajnc in Polonca Podreka Šturm. Polonca nam je pripravila kamišibaj gledališče s pravljico Kako je rusica pregnala grdinico. Lutkovna predstava je bila učencem zelo všeč in tudi uganke, so jim šle dobro od rok. Najbolj pa so se razveselili, ko jim je knjižničarka Alenka podelila priznanja in ure, ki so si jih z branjem prislužili. In ne samo to, knjižničarka Alenka nam je povedala, da ta akcija poteka letos že 15. leto in učenci 3. a so prvi in edini razred v Zgornjem Posočju,  ki so to akcijo opravili kot celoten razred.

Bravo in čestitke, 3. a!

Prijetno s koristnim smo dobro združili in se na peš poti proti Mostu na Soči malce ohladili v reki Soči, naredili bazenčke in različne skulpture iz mivke.

Preberite si, kako so učenci strnili svoje doživljaje.

»Všeč mi je bilo, ko nam je knjižničarka razkazala knjižnico.«

»Zelo mi je bila všeč lutkovna predstava.«

»Zelo vesela sem bila, ko smo dobili priznanja in ko smo gledali kamišibaj predstavo.«

»Všeč mi je bilo, ko smo dobili ure.«

»Najlepše mi je bilo, ko so vsem začele piskati ure, ko smo šli mimo mojega bloka in ko smo Tobiju zapeli pesem za rojstni dan.«

»Všeč mi je bilo, ko sem pri Sotočju prijela majhno žabico.«

»Najbolj všeč mi je bilo, ko smo si močili noge, se igrali s peskom, delali vulkan iz mivke.«

»Všeč mi je bilo, ko smo gledali gamse in gradili bazen.«

Kako lepo smo se imeli, se lahko sami prepričate.

Zapisala Ana S. Kozorog

Dostopnost