Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu je Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči postala Vodna šola. Vsi strokovni delavci in učenci smo si prizadevali, da bi ta projekt zaživel, postal del naših navad in nas spodbujal, da poskrbimo tako za naše zdravje, kot za zdravje in lepoto naše prečudovite narave. Prisilil nas je k zavedanju pomembnosti pitne vode in ohranjanju čistih voda ter pozitivnih učinkih vode na nas same.

Projekt smo želeli zaključiti z vodnim dnem, ki bi izgledal kot dan odprtih vrat, kamor bi povabili tudi širno javnost. Učenci bi na dnevu odprtih vrat pokazali različne dejavnosti, ki so jih v času celotnega šolskega leta pri pouku izvajali. Ker pa nam trenutna situacija tega ni dovolila, smo se odločili, da lahko dejavnosti učencev pokažemo na drugačen način, in sicer v obliki filmčka.

Vsak razred je s svojim razrednikom posnel kratek filmček, ki prikazuje, kaj so se o vodi naučili, njihovo lastno interpretacijo o pomembnosti vode, umetniško poustvarjanje pesmi itd. Učenci so postali pevci, plesalci, športniki, igralci in raziskovalci  ter s tem pokazali, da se je vredno boriti za nekaj tako pomembnega, kot je to voda.

Filmčke je nato združil in uredil Mirko Kavčič.

Dokončan film si lahko ogledate tukaj.

Napisala Barbara Testen Ranković

Dostopnost