Skoči na glavno vsebino

Svoj prvi športni dan v letošnjem šolskem letu smo v ponedeljek, 13. 9. 2021, učenci 4. a z učiteljicama preživeli v vlogi pohodnikov. Ob jezeru na Mostu na Soči smo se odpravili v smeri proti Tolminu, kjer smo pod naseljem Prapetno zavili desno navzgor ob strugi potoka Godiča. Pot smo nadaljevali skozi skladiščna mesta soškega proda in obrata lokalnega podjetja, da smo prispeli v vas Poljubinj. Od tam smo se po soteski povzpeli do mesta, kjer nas je s svojimi 36 metri višine in s pogledom nanj nagradil slap Beri.

Ob povratku nazaj skozi Modrej smo pri razgledni točki ob pokopališču na Mostu na Soči športni dan sklenili še s svojimi doživetji, ki smo si jih izmenjali ob podajanju soškega kamna:

“Najbolj zanimivo je bilo oceniti višino slapa. Ta je v resnici precej višji od večine naših ocen.”

“Lepo je bilo že samo to, da smo hodili. Učiteljičina ura je izmerila dolžino naše poti, ki je znašala kar 11 km. Pri tej oceni smo bili uspešnejši, zgrešili smo le za en kilometer.”

“Zabavno je bilo prečakati viseči most, ki se je zagugal, če si po njem skakal, česar učiteljici seveda nista dovolili.”

“Najbolj nam je bilo všeč to, da smo lahko med potjo peli in klepetali s svojimi prijatelji.”


Zapisala Veronika Gregorčič

      

       

Dostopnost