Skoči na glavno vsebino

V tednu športa so se učenci PŠ Šent. Gora  odpravili na pohod. Pot jih je peljala skozi vas Polje. Od tu prihajajo kar štirje naši učenci. Zavili so okrog Ključa. Ob poti so jih pozdravile Zaline in Nežine radovedne kravice. Pot so nadaljevali do igrišča na Prapetnem Brdu, kjer so pojedli slastne sendviče. Lovro in Brina sta  jih vodila skozi gozd  do svojega doma. Z griča nad domačijo je namreč čudovit razgled v smeri Idrijske doline  ter na drugo stran na Tolminsko- Bohinjske hribe in gore.
Pod vznožjem hriba so videli cesto, po kateri se pripeljejo vozači s Ponikev in Pečin  z avtobusom v šolo.  Ker je Lovro že pravi čebelar in pridno pomaga staršema pri čebelarskih opravilih, nam je  pokazal nekatere pripomočke za čebelarjenje in povedal marsikaj zanimivega in poučnega o čebelah. Malo mu je pomagal še Tomas, ki tudi pomaga stricu pri čebelarjenju. Ko se je Lovro  oblekel v čebelarsko zaščitno obleko, so učenci ugotovili, da je podoben vesoljcu.
Čeprav so  se del poti vračali  po drugi poti, so se kmalu spet znašli pri igrišču na Prapetnem Brdu. In ker se učenci tam dobro znajdejo, so kar po bližnjici obšli vas in jo mahnili nazaj proti Polju. Med potjo je Zala nakrmila še kozice na paši. Tako so  lahko čisto od blizu opazovali, kako se prerivajo za hrano, pa tudi male kozličke, ki so se držali bolj ob strani. Do šole so se vrnili prav do kosila in že pred vrati zapeli: Lačni, lačni,…. Kosilo je ta dan še posebno teknilo.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

      

      

      

Dostopnost