Skoči na glavno vsebino

O, kako pester mesec smo preživeli pri nas. Ne, dolgčas nam pa res ni bilo. Poglejmo, kaj vse se nam je dogajalo.

Kot se spodobi, smo že takoj 1. septembra sprejeli novih pet prvošolcev v šolske klopi. Ostali šolarji so jim pripravili kratek program, učiteljice pa zaigrale lutkovno igrico o Lili in Binetu, ki gresta prvič v šolo. Presenečenj je bilo veliko ta dan, torta pa tudi ni manjkala.

Čez 14 dni smo obeležili teden mobilnosti. Otroci so v šolo prinesli rolerje in skiroje ter ves teden urili spretnost pri urah športa in v podalšanem bivanju. Pri likovni umetnosti pa so poustvarjali svoja doživetja.

Že je bil tu 23. september – dan slovenskega športa in naš tradicionalni množični tek. Ta dan smo izkoristili še za mnoge druge športne dejavnosti.

V zadnjem tednu nas je obiskala medicinska sestra Špela, s katero so se učenci pogovarjali o pomenu zdravja – zdravega načina življenja, pravilne drže, gibanju – prav slednje je bilo nekakšno vodilo celega našega meseca septembra.

Za konec pa nas je obiskala tudi tetka Jesen in nas navdahnila, da okrasimo šolo v jesensko dekoracijo. In tako se je začelo … šolo bomo v teh dneh dokončno oblekli, če vas zanima več, pa počakajte še malo. Oktober je že tu in nam se spet veliko dogaja.

Zapisala Ana Makovec

Dostopnost