Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. septembra, na dan zlate knjige, so prvošolci za spodbudo k osvajanju bralne značke prejeli slikanico z ugankami Ponikalnice pisatelja in pesnika Miroslava Košute. Da bi bila podelitev še bolj zanimiva, so se učencem 1.in 2.r pridružili tretješolci in četrtošolci, ki so jim  pripravili presenečenje: pravi ugankarski maraton.
Na dan slovenskega športa so učenci v okviru množičnega teka dolžino 200 m pretekli kar na kolovozu proti Polju. Na ta dan je potekalo tudi tekmovanje iz logike za 2., 3. in 4. razred.
Z medicinsko sestro Špelo so se prvošolci in drugošolci ob zgodbi Zajčkova pot v šolo ter slikovnem gradivu pogovarjali o skrbi za zdravje in varnost. Tretješolke pa so s sestro razmišljale o pomenu dobre drže.
Tudi jesen ni pozabila na nas. Pred šolo je odložila buče, korenčke in grozdje. Ko so se učenci posladkali, so se spomnili, da so gotovo tudi zajčki na šolskih oknih lačni. Hitro so vzeli v roke svinčnike, barvni papir in škarje ter jim izdelali korenčke in repe. Ptičke in rožice pa so zamenjali jesenski listi.
Tako smo zakorakali v jesenski del šol. leta.

Za PŠ Šent.Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

      

        

       

 

 

 

Dostopnost