Skoči na glavno vsebino

Letošnji teden otroka na naši podružnici je bil tako pester in poln različnih dejavnosti, da smo en teden podaljšali kar v dva.

In kaj vse smo doživeli?

Ker je bil tokratni slogan tedna otroka Razigran uživaj dan, brez igre v teh dneh seveda ni šlo. Učenci so se nadvse razveselili novih igrač, katere jim je doniral oče enega izmed naših učencev iz fundacije Narava iz Stopnika, kateremu se še enkrat v imenu vseh otrok iskreno zahvaljujemo.
Pri likovni umetnosti so se učenci prepustili domišljiji in nastale so čudovite ideje otroških igrišč. Za prav posebno razigran dan pa je poskrbela plesna učiteljica Mojca iz Artfit studia, s katero so se ob glasbi učenci dobro razmigali.
Razigrano je bilo tudi v svetu pravljic. Četrtošolci so z branjem slikanice razveselili otroke iz vrtca in učence v 1. in 2. razredu, s knjižničarko Martino so ugotavljali, zakaj ima februar 29 dni, tretješolci pa so se razveselili gledališke predstave s knjižničarko Polonco iz tolminske knjižnice v okviru predstavitve projekta Moja knjižnica. Z gledališko predstavo je učence razveselila tudi vzgojiteljica Sara, s katero so pogumno pregnali grdinico iz lisičje hišice.
Za prvošolce je bil poseben tudi dan, ko so svečano prisegli in s tem tudi uradno postali člani šolske skupnosti.

Mislite, da je bilo dogodivščin za ta teden že dovolj? O, ne še.

Učenci so sodelovali tudi na natečaju Mala pozorna nogavička in likovno ustvarili res zanimive pozorne nogavičke. In kaj mislite, kaj je izpod njihovih spretnih prstov nastalo iz majic, ki so že odslužile svojemu namenu? Prisrčne ekološke nakupovalne torbice.
Svojo razigranost in igrivost so učenci hoteli deliti tudi s preostalimi prebivalci vasi, zato so pred vhode njihovih domovanj skrivaj pustili pisane kamenčke, na katere so zapisali lepe misli in s tem marsikomu polepšali dan.
Njim pa je zagotovo polepšal dan filmski popoldan, s katerim so tudi zaključili letošnji »teden« otroka.

Za trebuške razigrance zapisala Nives Gruden

Dostopnost