Skoči na glavno vsebino

Kar nekaj  dejavnosti  v tem mesecu je bilo  podobnih  kot na drugih dveh podružnicah in centralni šoli.
Pet prvošolcev je bilo slovesno sprejetih v šolsko skupnost.
Knjižničarki Alenka in Polona  sta obiskali tretješolke. Alenka jih je navdušila  s predstavitvijo akcije Moja knjižnica, Polona pa s pravljico o rdeči kokoški v malem potujočem gledališču kamišibaj.
Naša knjižničarka  Martina je tokrat učencem prebrala knjigo Jane Bauer  Kako prestrašiti pošast. Po branju so učenci izkazali bogato domišljijo z risanjem pošasti. Nastala je prava zbirka. Izvirno naslovnico  je prispeval učitelj Mirko. Nastalo je tudi nekaj skupinskih pošasti.
Četrtošolec Ožbej je otrokom iz skupine Mucki prebral zgodbo o nagajivi Piki Nogavički.
Tudi naše učence je razmigala plesna učiteljica Mojca Mavrič s plesno delavnico.
Pravljična dobra vila vsako leto učencem v tednu otroka izpolni tri njihove želje. Tudi letos so bile želje skromne in izvedljive. Zaželeli so si skupen ogled filma, v katerem nastopajo živali, tekmo med dvema ognjema ter skupno igro v gozdu, kjer imajo  hiško. Seveda so se jim vse tri želje uresničile.

Zadnjih 14 dni pred počitnicami pa so učenci budno spremljali prenovo šolskega igrišča. Še posebno je bilo zanimivo na dan asfaltacije, ko je bilo na igrišču več zanimivih strojev, kamionov in veliko delavcev. Seveda so učenci  igrišče  slovesno  otvorili s prerezom traku. Še prej so ga okrasili s pisanimi baloni, potem pa preizkusili. Poigrali so se s padalom in razmigali s štafetnimi igrami.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

    

Dostopnost