Skoči na glavno vsebino

Zima je prvič hušknila čez Planoto že v novembru, zato je tudi zajčke na šolskih oknih zazeblo v ušesa. Učenci so predlagali, da jim izdelajo šale in kape. Da jim ne bi bilo dolgčas, so se jim pridružili še pisani ptički.  Šolski prostori  so  počasi dobivali zimsko  podobo.

Učenci so pridno izdelovali tudi voščilnice. Veliko so jih odtisnili pod mentorstvom učitelja Mirka. Pri delavnicah in  v jutranjem varstvu pa so nastajali tudi nasmejani snežaki in pisani ptički. Preko 50 so jih učenci  namenili Planotarjem, starejšim nad 80 let. Veliko pa tudi zaposlenim na šoli, sedanjim in nekdanjim sodelavcem, društvom…

Tudi tokrat so sklenili » mucke « in » kužke« v vrtcu razveseliti z manjšim presenečenjem. Za vsakega so izdelali čarobno snežinko  s podobo  mucka ali kužka.

Najbrž je Zima opazila njihovo prizadevnost, saj jim je že pred uradnim prihodom nasula dovolj snega za zimske radosti. Čeprav je za eno dopoldne nekoliko ohromila promet, pa je bilo veselje otrok  toliko večje. Snežno odejo so dobro izkoristili tudi v šoli: kar nekaj šolskih ur so preživeli na belem pobočju.

Za PŠ Šent. Gora: Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

    

Dostopnost