Skoči na glavno vsebino

…pravi pesem in učenci PŠ Šentviška Gora so se prepričali, da je res tako.
O tem, kako jih je Pomlad prijetno presenetila, so zapisali kar sami.

Ko smo zjutraj prišli v šolo, smo pred vrati zagledali košarico. V njej sta bila znanilca pomladi- zvonček in trobentica. Iz papirja, seveda. Na enem je Pomlad napisala, da smo lepo okrasili šolska okna z nagajivimi zmaji, na drugem pa, da nam bo tekom dopoldneva pri slivah za šolo pustila presenečenje. V kuverti smo dobili uganko. V njej so bili krogci, na katerih je pisalo: V, Z, Te, Tr, Ž. Hitro smo uganili, da so to začetnice pomladnih cvetlic in da se bomo morali razdeliti v skupine. Pustila pa nam je tudi pomladni pobarvanki.
Med poukom smo ves čas razmišljali, ali je Pomlad že kaj pustila pri slivah. Ko smo po 4. uri prišli iz telovadnice, smo takoj stekli k slivam. Zagledali smo zvitke na vejah dreves, koščke sestavljank pri slivah in na ograji pripete 3 zelene listke. Na njih so bila navodila, kaj moramo narediti.

Najprej smo se razdelili v pet skupin. Mislili smo, da so pri vsakem drevesu koščki ene sestavljanke, a ugotovili smo, da koščki ne sodijo skupaj. Drugošolka Mija je ugotovila, da je najbrž po en košček pri vsakem drevesu, ki sodi k isti sestavljanki. Res je bilo tako in hitro smo našli prave koščke slik. Nalepili smo jih na karton. Prvošolci so pomladne cvetlice pobarvali, ostali učenci pa so odvili zvitke in dobili zanimive pomladne naloge: križanko, premetanke, rebuse ter pomladne matematične naloge. Zanimivo jih je bilo reševati.

Letos nas je Pomlad še posebej razveselila, zato se ji lepo zahvaljujemo.

Objavili: Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

    

     

     

Dostopnost