Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu se kar vrstijo praznične priložnosti, da nekomu povemo, kako pomemben del našega življenja je. Mu z drobno pozornostjo pokažemo, da bi bil svet brez njega drugačen.

V sklopu Tedna družine, ki se konča z materinskim dnem, smo s prvošolci iz das mase izdelali hišo, zadaj pa nalepili misel:

 “Vsak potrebuje hišo, v kateri živi, a družina je tista, ki iz hiše dom zgradi.”

Na tehniški dan smo ustvarjali posebej za mamice. S servetno tehniko smo olepšali steklene vaze, vanje pa postavili tri pomladne rožice, ki so jih prvošolci seveda izdelali čisto sami. Naučili smo se tudi pesem Mamica je kakor zarja, ki jo poklanjamo vsem mamicam in tudi očetom. Prisluhnite nam TUKAJ.

Ob tem so prvošolčki razmišljali, na kaj pomislijo ob besedi mama. In dobili smo pisane, tople, prijetne, tudi presenetljive primerjave.

Mamica je zame kakor: bonbonček, srček, sonce, odejica, dirkalni avto (ker me vedno prehiti), kruh, zlato, kača (ker me tako tesno objame), sladoled, rožica, postelja (ker se lahko nanjo uležem)

Vsak je svojo misel zapisal na čestitko, ki smo jo izdelali s tehniko monotipije in pomladnim motivom. Upamo, da smo tako staršem vsaj malce pokazali, kako radi jih imamo in da nikomur jih ne damo 😊

Učiteljici: Veronika Gregorčič in Urška Hrast

Dostopnost