Skoči na glavno vsebino

Učenci  na PŠ Šentviška Gora imajo zelo radi praktične dejavnosti, pri katerih se marsikaj naučijo, urijo različne spretnosti in veščine ter krepijo sodelovanje.
Z veseljem so sprejeli ponudbo gospe Sandre s Komunale, ki jim je ponudila sadike okrasnih cvetlic. Pošiljka je kmalu prispela. Zraven pa še zemlja za presajanje, podstavki in posebni platojčki  za sadike. Majhne sejančke sončnic, verben in cinij so presadili.
Prejšnji teden so ugotovili, da so sadike že toliko velike, da jih bo treba ponovno presaditi. Ker so to rastline za gredice, jih v šoli ni možno toliko   posaditi. Sklenili so, da jih razdelijo in odnesejo domov.
Konec tedna so učenci 1. in 2. razreda pod borom pripravili stojnico s prodajo sadik. Vsi učenci so lahko izbrali  sadike.  Plačilo pa je bilo: Hvala. S sadikami so obdarili tudi učiteljice, kuharico, vzgojiteljice ter najbližje  sosede.
V dneh pred poslabšanjem vremena je po bližnjih travnikih kar brnelo. Vsi kmetje so hiteli, da bi  še pred dežjem pospravili čim več trave. Prav za šolo kosijo domači prvošolca Andreja. Andrej pri košnji doma pridno sodeluje. Ima svojo koso, pred katero se ne more skriti nobena travna bilka. Za grablje so  tokrat prijeli vsi njegovi sošolci in sošolke, saj so tega dela  vajeni. Andrej je seveda nadziral, če delo dobro poteka. Punce so vmes še zapele čričku in se na kocu okrasile z ivanjščicami. Fantje pa so rekli kakšno moško o orodju, traktorjih in  priključkih.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek

     

     

     

 

Dostopnost