Skoči na glavno vsebino

Jeseni se je začela že 16. sezona spodbujanja branja z bralno akcijo Moja knjižnica – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, v kateri so sodelovali tudi učenci tretjih razredov naše šole. Akcija je namenjena prav tretješolcem, ki vstopajo v svet branja in si šele oblikujejo navade samostojnega branja in rednega obiskovanja knjižnice.

Za uspešno opravljeno akcijo, so morali učenci prebrati 12 knjig in o vsaki prebrani knjigi napisati krajši povzetek. Večina učencev je uspešno zaključila akcijo in si s tem prislužila uporabno nagrado, digitalno vodoodporno ročno uro.

V ponedeljek, 13. 6., so se učenci udeležili slovesnosti ob uspešno zaključeni akciji v šolski knjižnici. Sprejeli sta jih knjižničarki Alenka in Polonca, ki sta učencem najprej zaželeli dobrodošlico, nato pa jih odpeljali v pravljični svet z uporabo kamišibaj gledališča. Učencem je bila pravljica zelo všeč, a vseeno so se najbolj razveselili prav mikavnih nagrad.

Učenci so tako uspešno zaključili še eno bralno akcijo, pridobili nove bralne veščine, se sprostili ob ogledu predstave in si ravno pravi čas nadeli na roke vodoodporne ure, da lahko sedaj z njimi brezskrbno čofotajo v bližji reki ali na morju.

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost