Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 22.septembra smo na podružnični šoli Šentviška Gora spet imeli obisk. Tokrat so nas obiskale upokojene učiteljice in vzgojiteljice iz Tolmina in okolice, ki so bile ta dan na izletu po naši planoti. Eno smo že poznali, saj smo se s planinsko vodnico Majdo lani skupaj podali v Tolminska korita.
Ker gostij ni bilo veliko in so bile videti zelo prijazne, treme nismo imeli. Najprej smo jih lepo pozdravili in jim povedali, da se pri nas vedno kaj dogaja in je zato zanimivo. Zapeli smo pesem Vaško veselje, potem pa jim predstavili našo planoto s pesmijo, ki so jo pred leti spesnili učenci.
Zaigrali smo jim tudi igrico o medvedku, ki se je na prvi šolski dan namenil v šolo, a ga niso sprejeli, ker je bil preveč igriv in je rad klepetal.
Medvedku Jaku so se strgale hlače, zato smo mu ob pesmi sešili nove. Potem smo k šivanju povabili še naše gostje. Z veseljem so se nam pridružile in nastal je velik krog.
Za konec smo jim zapeli pesem Prijatelji so kot zaklad. Ta misel se je skrivala tudi v rožicah, ki smo jim jih podarili za spomin na naše druženje.
Gostje so bile nad našim nastopom zelo, zelo navdušene, zato smo se prijetno počutili, ker smo čutili, da smo jih razveselili.
Za nastop smo bili nagrajeni z bonboni in zvončki, ki nam jih je podarila Majda.
Ker je bil že čas za kosilo, smo se morali posloviti. Gostje pa so si ogledale še našo lepo dvorano.

zapisali učenci
objavili učiteljici Erika in Vlasta

     

     

     

Dostopnost