Skoči na glavno vsebino

Po dolgem času smo se učenci, ki obiskujemo italijanščino kot izbirni predmet, spet lahko odpravili na obisk k našim zahodnim sosedom.

Na deževno soboto, 1. oktobra, smo se v družbi naših vrstnikov s tolminske in kobariške šole odpeljali proti Benetkam. Pridružilo se nam je še nekaj učencev, ki na naši šoli obiskujejo pouk likovnega snovanja. V Benetkah nas je pričakalo lepo, sončno vreme, tako da smo si z navdušenjem ogledali glavne znamenitosti ter imeli čas tudi za dober italijanski gelato. Nekaj vtisov pa si lahko preberete v nadaljevanju.

V Benetkah sem zelo uživala, saj ima mesto prav poseben čar, še posebej pa so mi bile všeč ulične svetilke in kanali, po katerih so plule gondole. Prijetna je bila tudi vožnja z ladjico med otoki, ki obkrožajo Benetke.

Ursula, 9. a

Najbolj mi je bil všeč stil in ulice mesta.

Denis, 9. a

Zelo sem uživala. Res sem se imela fajn. Upam, da bom v Benetke šla še kdaj.

Naja, 9. a

V družbi je bilo zelo fajn, Benetke pa bi res rada obiskala še kdaj v družbi ene ali dveh oseb. Benetke in njihove znamenitosti so zelo lepe, neverjetne.

Iris, 9. a

V Benetkah mi je bilo zelo všeč, mesto je zelo lepo, še lepše pa je bilo, kar smo skupaj odkrivali s prijatelji. Zelo mi je bila všeč vožnja z ladjico in lepe stavbe.

Ema, 9. a

Bilo mi je zelo lepo. Jedli smo sladoled in si ogledali mesto. Najbolj si bom zapomnil druženje s prijatelji.

Domen, 9. a

Imela sem se zelo lepo. Pred tem sem enkrat že bila v Benetkah, vendar sem sedaj bolj uživala, saj smo se do Benetk po laguni odpeljali z ladjico. Mesto je zelo lepo, vendar je veliko turistov. Ob koncu ogleda sem bila kar nekoliko utrujena, saj smo po mestu veliko prehodili.

Anuška, 9. a

Zapisala Valentina Dobravec J., mentorica

Dostopnost