Skoči na glavno vsebino

Učenci na PŠ Šent. Gora se vsako leto razveselijo orientacijskega pohoda, saj radi sodelujejo  v skupinah ter raziskujejo okolico.

Letos smo se odločili, da ga namesto spomladi izpeljemo jeseni. Že zjutraj smo oblikovali  starostno mešane skupine. Zanimivo so se poimenovali: Triglav, Smrkci in Pohodniški sončki.

Do malice so se skupine pomerile v štafetnih igrah. Tokrat so bile jesensko obarvane. Sadili in pobirali so krompir in korenje, prenašali liste ter orehe. Žoge so se spremenile v buče, žogice pa v jabolka. Razlike v seštevku točk so bile minimalne.

Po malici pa so se skupine podale na neznano krožno pot, katero so odkrivali sproti, s pomočjo navodil. Rešiti so morali  veliko raznovrstnih nalog. S poti so morali prinesti tudi različne liste ter jesenske plodove. Prvošolci pa so po poti iskali in zbirali zajčke.

Vse skupine so varno prispele nazaj do šole, kjer so pod borom poiskale še sladko presenečenje.

Tudi na koncu so bile skupine  zelo izenačene. Vsi so bili nad orientacijskim pohodom navdušeni. Še posebno jim je bilo všeč iskati zajčke in hoja po delu gozda, kjer je bilo treba še posebno skrbno slediti navodilom.

Učenci so razmišljali, kaj bi drugič izboljšali. Ugotovili so, da bi morali bolj sodelovati, se poslušali, upoštevali različne predloge za rešitve in natančneje brati navodila.

Za PŠ Šent. Gora: Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

     

    

     

 

  

     

Dostopnost