Skoči na glavno vsebino

Tudi letos so učenci že nestrpno pričakovali Teden otroka, saj se v tem času zanje dogajajo čudovite reči. Največkrat pa ga celo malce podaljšamo, vsaj s kakšnimi dejavnostmi, ki so jim še posebej pri srcu.

Urnik letošnjega dogajanja je bil takšen:

  • Ponedeljek: skrita gostja (oz. kar dve) – Že takoj zjutraj je učence obiskala naša vzgojiteljica Nina in jim predstavila jogo za otroke ter učence povabila k vpisu. Seveda so se množično odzvali. Kasneje v dnevu pa jih je obiskala še vzgojiteljica Sara že s tradicionalnim kamišibajem ter jim predstavila pravljico Miška si želi prijatelja
  • Torek: učenci 1. in 2. razreda so imeli igralni dan in večji del dneva posvetili igram z igračami in igrami, ki so jih prinesli v šolo. Te dejavnosti so se podaljšale seveda še v naslednji teden. Učenci 3. in 4. razreda pa so ta dan obiskali gledališče v Novi Gorici, kjer so si ogledali predstavo Čarovnik iz Oza. Seveda so v naslednjih dneh tudi oni okusili čare igralnega dne.
  • Sreda: (najboljši dan v tednu) – robotika ter magnetizem in elektrika. Učenci so sestavljali svoje avto robote in uživali v poskusih z elektriko in magneti.
  • Četrtek: Pravljični dan – obiskala nas je knjižničarka Martina in predstavila pravljico Kako prestrašiti pošast. Učenci so z navdušenjem predstavili tudi svoje pošasti.
  • Petek (ki s je zaradi razmer prestavil na naslednji petek): Zaprisega prvošolcev – prvošolci so pogumno obljubili, da bodo spoštovali vsa pravila za dobro in uspešno delo ter sodelovanje in bili ponosno sprejeti v šolsko skupnost.

Teden je minil kot bi mignil, a pričaral mnoge nasmehe na ustnice naših otrok. Pa še brez domače naloge so bili ves teden. Huraaaa.

Teden v barvah si oglejte v filmčku.

Zapisala Ana Makovec

Dostopnost