Skoči na glavno vsebino

Sredi prve šolske ure so učenci na PŠ Šent. Gora zavohali dim in kmalu zaslišali klice: Gori, požar!

Previdno  so v koloni zapustili učilnici, saj je bilo stopnišče zavito v gost dim. Varno so zapustili šolo in se zbrali na zbirnem mestu na igrišču. Tretješolke in četrtošolke so takoj sporočile učiteljici, da manjka njihov sošolec David, ki je šel na stranišče. Učiteljica je o požaru obvestila na št. 112 in gasilci PGD Ponikve Planota so se na klic zelo hitro odzvali. Pripeljali so se  s terenskim vozilom ter kamionom in akcija gašenja požara ter reševanje učenca je hitro stekla.

Na srečo je bila to le vaja evakuacije. Po zaključeni vaji so se z gasilci pogovorili o uspešnosti izvedbe ter o vzrokih za nastanek požarov  ter preprečevanju le teh. Pokazali so jim opremo ter razložili, zakaj se uporablja. Ker je med učenci kar nekaj mladih gasilcev, so marsikaj tudi že vedeli. Lahko so poskusili gasiti z gasilnima aparatoma, kar je bilo seveda najbolj zanimivo.

Poveljniku PGD Dejanu in gasilcem Alešu, Gregorju, Bojanu in Janiju ter gasilki Katarini so se zahvalili s pesmico, ki so jo sestavile četrtošolke, ilustriral pa David.

Zadnja kitica pravi:
Zaradi vas se varno počutimo,
zato se vam za trud in pogum zahvaljujemo.
mladi gasilci od vas se učimo,
da vas, ko zrastemo, nadomestimo.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

    

     

     

Dostopnost