Skoči na glavno vsebino

Že kmalu po jesenskih počitnicah sta učencem na PŠ Šentviška Gora popestrili šolske dni dve zelo zanimivi doživetji.

Vzgojiteljica Nataša  je vse povabila na druženje z reševalnimi psi in njihovi vodniki. Otroci so spoznali tri kužke in izvedeli, kako poteka njihovo usposabljanje. Ogledali so si opremo, ki jo kužki in vodniki potrebujejo pri svojem delu. Lahko so jih tudi pobožali, jim dali priboljške ter jih peljali  na povodcu. Skrili so se in ena od psičk jih je poiskala in sporočila vodnici, kje so. Izvedeli so, da morajo biti kužki vedno nagrajeni. Nagrada je lahko priboljšek ali pa najljubša igračka.

Tudi popoldanske delavnice izdelovanja medvedkov so se učenci zelo veselili, saj so v šolo povabili  mame, none, sosede,… Vsi smo bili prijetno presenečeni nad številnim odzivom. Pridružile so se nam tudi nekatere domačinke, ki so medvedke že šivale. Med njimi je bila tudi naša soseda Erika Laharnar, zato nam je kar ona razložila potek izdelave.
Akcija poteka v okviru  dnevnega centra za starejše Naša hiša, ki deluje pod okriljem  Rdečega križa Tolmin. Z medvedki bodo za praznike obdarili vse starejše od 80 let v občini. Vzdušje na delavnici je bilo zelo prijetno, umirjeno in ustvarjalno. Z medsebojnim sodelovanjem je nastalo čez 60 prikupnih medvedkov, ki bodo gotovo razveselili obdarovance. Z medvedki bodo namreč za praznike obdarili vse starejše od 80 let v občini.

S takimi druženji je tudi sivi november prijetnejši.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

 

Dostopnost