Skoči na glavno vsebino

Pretekli konec tedna je v Kulturnem centru Lojze Bratuž v italijanski Gorici potekala jubilejna 20. revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla. Na njej se je predstavil tudi otroški pevski zbor naše šole pod vodstvom zborovodje Erike Bizjak in si prislužil kar dve izvrstni priznanji: zlato priznanje v tekmovalnem delu in posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe Papagajska.

Naši pevci od 3. do 6. razreda so zapeli štiri pesmi: tolminsko ljudsko z naslovom Adna jabka rdejče v priredbi Mateja Kavčiča, Veter (Patrick Quaggiato, Ljubka Šorli), Papagajska (Gašper Jereb, David Bedrač) in Lačen Franc (ljudska iz Poljubinja). Na klavirju jih je spremljala Nika Kovačič, pri prvi skladbi pa še Mia Kristan na tolkalih in Nika Hribar na prečni flavti. Nastop so izvedli suvereno in sproščeno, kar so pokazali tudi pozneje na osrednjem goriškem trgu, na t. i. Travniku.

 

 

                    

  

Pevska revija, ki jo prireja Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela v sodelovanju z Združenjem cerkvenih pevskih zborov Gorica, se je vrnila po treh letih premora zaradi pandemije. Namen revije pa je predvsem ohranjanje ljubezni do petja in združevanje zborov z obeh strani meja.

Pevcem in zborovodji čestitamo ter želimo, da bi svoja »zlata grla« z veseljem in pridom trenirali tudi v prihodnje.

Zapisala: Urška Hrast

 

Dostopnost