Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora že vsa leta sodelujejo na literarnih in likovnih natečajih, ki jih v okviru srečanj učiteljev podružničnih šol vsako leto organizira DUPŠ ter šola, ki je  gostiteljica srečanja.

Naslov letošnjega  likovnega in literarnega natečaja je bil Narava je naša prihodnost. Tema je učencem blizu, zato so nastali zanimivi likovni izdelki in literarni prispevki.

Ko so bili objavljeni rezultati natečaja, so bili učenci prijetno presenečeni in zadovoljni. Prvo mesto na literarnem natečaju za 1. triletje so osvojili drugošolci ( Andrej Drole, Neža Drole, Andrej Feltrin, Marjeta Feltrin, Tanita Kranjc) s pesmijo Narava pod mentorstvom učiteljice Vlaste, prvo mesto na likovnem natečaju za 2. triletje pa Julija Velikonja pod mentorstvom učitelja Mirka Kavčiča z likovnim delom z naslovom Deževen dan na roži.

Podelitev priznanj in nagrad je bila v soboto, 22. 4., na POŠ Dole pri Litiji, ki je letos gostila srečanje učiteljev podružničnih šol.  Šola stoji na zelo lepem kraju, nekoliko izven vasi. Obiskujejo jo učenci do 9. razreda. Ker so ti kraji poznani po oglarjenju, je prav v bližini šole tudi prostor za demonstracijo oglarske dejavnosti.

Ker je pot kar dolga, se starši niso odločili, da bi se z učenci udeležili srečanja. Priznanja  in nagrade sva prevzeli učiteljici.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

  

 

Dostopnost