Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu je v sodelovanju s Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin potekala, tokrat že 17. bralnospodbujevalna akcija Moja knjižnica, v kateri so sodelovali učenci 3. a razreda.

Za uspešno opravljeno akcijo so morali učenci prebrati 12 knjig. Za tri prebrane knjige so morali narisati najljubši lik iz knjige, za tri knjige so morali prepisati pet povedi iz knjige, za tri knjige so morali našteti književne junake, ki nastopajo v zgodbi, o treh prebranih knjigah pa so morali napisati krajši povzetek. Večina učencev je uspešno zaključila akcijo in si s tem prislužila uporabno nagrado, digitalno vodoodporno ročno uro.

V petek, 26. 5. 2023, je učence v šolski knjižnici obiskala knjižničarka Alenka Mahajnc. Povedala jim je, da je v letošnji akciji Moja knjižnica sodelovalo in uspešno zaključilo 108 tretješoslcev iz celotnega Zgornjega Posočja, od tega 25 učencev naše šole skupaj s podružnicami. Skupaj so prebrali kar 1296 knjig. Nato pa je sledila podelitev priznanj in nagrad učencem, ki so akcijo uspešno zaključili. Čestitamo jim za pridobljene bralne veščine in prislužene vodoodporne ure, s katerimi bodo lahko sedaj brezskrbno čofotali v bližji reki ali na morju.

Zapisala Ana Selinec Kozorog

Dostopnost