Skoči na glavno vsebino

V teh dneh, ko je jesen še tako radodarna s svojimi toplimi sončnimi žarki, svoj čas tudi na naši PŠ Dolenja Trebuša najraje izkoristimo za prijetne dejavnosti.

Tako smo se v torek, 26. 9. tudi letos pridružili Sloveniji pri Množičnem teku za otroke v organizaciji Atletske zveze Slovenije.

Od najmanjših nogic naših Želvic, pa tja do “ta velikih” šolarjev smo dopoldan preživeli v športnem duhu, kjer je vladalo vzdušje navdušenja, navijanja, smeha in dobre volje.

Uvodoma nas je pozdravila aktivna članica AD Posočje, ki je tudi atletska trenerka ter sodnica pri Atletski zvezi Slovenije, naša učiteljica, Veronika Gregorčič. Ob ritmih glasbe nas je vse skupaj dodobra razgibala in ogrela, da smo bili pripravljeni na osrednji dogodek tega dne. Skupaj smo se otroci vrtca in šole podali do naše proge in z glasnim navijanjem najprej spodbudili k teku naše najmlajše iz vrst Želvic in Medvedkov. Nato so se na progo podali še šolarji. Za navdušenje med otroki smo poskrbele tudi vzgojiteljice in učiteljice, ki smo dodale svoj košček sestavljanke v celotno sliko in skupaj pritekle v cilj.

Vsi sodelujoči smo prejeli nagrade v obliki medalje in čestitke s strani  naše aktivne članice atletskega društva.

Vzdušje dneva smo čutili še ves preostanek dneva, saj so to dejavnosti, ki nas še bolj povežejo ter vzbujajo čut za prijateljstvo, spodbudo in sodelovanje.

V teku se družimo spet prihodnje leto.

Zapisala Ana Makovec

 

Dostopnost