Skoči na glavno vsebino

Letošnjemu Nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki poteka od 8. septembra do 8. oktobra, smo se na naši šoli pridružili z različnimi dejavnostmi, ena izmed njih je bila tudi Knjigomenjalnica.

Na centralni šoli so že kmalu po prihodu v šolo radovedne glave kukale izza vrat učilnic in spremljale pripravljanje prostora ter zlaganje prinešenih knjig v škatle. Po prvi šolski uri so nekateri učenci že prihajali s svojimi kupončki, si z zanimanjem ogledovali polne klopi knjig in nestrpno pričakovali začetek menjalnice. No, v glavnem odmoru pa se je pričela akcija. Učenci so veselo brskali in se motali med knjigami, prebirali primerne zase, za svoje prijatelje, sestre, brate …
Podobno je bilo tudi na podružničnih šolah, kjer kljub manjšemu številu učencev ni manjkalo zanimivih knjig in zadovoljnih nasmehov.
Knjigomenjalnica je letos potekala prvič, vendar glede na navdušenost učencev, zagotovo ne zadnjič. Veseli smo, da lahko s takimi in podobnimi dejavnostmi spodbujamo učence k branju, krepimo njihovo potrpežljivost, čut za druge in navsezadnje tudi skrb za okolje.
Zapisala Tajda Vidič
Dostopnost