Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek zjutraj so se prvošolci in drugošolci čudili, kje so tretješolci in četrtošolci. Le ti so se vozili z avtomobilčki na CŠ.

V sredo  je učence obiskala knjižničarka Martina. Prebrala jim je knjigo Balon velikon Andreja Rozmana Roze. Polet z balonom na koncu zgodbe  je vzpodbudil  domišljijo učencev. Kam in s kom v družbi bi pa oni poleteli? V nadaljevanju druženja so učenci predstavili svojo najljubšo knjigo. Prvošolci so za spodbudo na začetku poti branja prejeli knjigo Hiša selivka.

Tri želje, ki jim jih učiteljice izpolnijo vsako leto v tednu otroka, so bile vse povezane z druženjem, kar je učiteljice zelo razveselilo. Učenci so si zaželeli skupaj ogledati film,  se družiti z otroki iz vrtca pri igri in da bi imeli  vsi razredi skupaj šport.  Ker so bile želje skromne in uresničljive, smo jih ali jih bomo še uresničili.

V petek je tretješolce obiskala še  knjižničarka Alenka iz knjižnice v Tolminu in jim predstavila akcijo Moja knjižnica.

Prvošolci in drugošolci pa so se zgnetli  na čarobno metlo in odleteli v neznano. A samo za čez vikend. V ponedeljek so se vrnili, saj je bil za prvošolce poseben dan. Obiskali so jih ravnatelj, učiteljica Mateja in trije predstavniki šolske skupnosti. Prvošolci so svečano zaprisegli, podpisali zaprisego in uradno postali člani šolske skupnosti. Ostali učenci pa so zase premislili, kako dobro se držijo tega, kar so v 1. r obljubili.  Prvošolci so se še posebno razveselili novih plišastih prijateljev, ki so jim jih podarili starejši učenci. Iz prijaznih sporočilc so izvedeli tudi, kako jim je ime.

Sedaj pa le korajžno naprej prvošolci in vsi ostali. Naj poleg resnih šolskih zadev ostane še dosti časa za dobre zgodbe in prijetna druženja.

Za PŠ Šentviška Gora,  Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

 

Dostopnost