Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 12. 10., so se naši tretješolci za štiri dni spremenili v delfine. Vsako, včasih skoraj poletno, naslednji dan že skoraj zimsko jutro, smo se polni pričakovanj in razigranosti zbrali na železniški postaji Most na Soči. Vlak nas je z nekaj minutno zamudo varno pripeljal do Bohinjske Bistrice, kjer nas je čakal še prijeten 10-minutni sprehod do Vodnega parka Bohinj. Vso zamudo smo nadoknadili s hitrim preoblačenjem v kopalke.

Prvi dan nas je pozdravil tamkajšnji reševalec, ki nas je seznanil s pravili. Po uvodnem preverjanju znanja smo učence razdelili v skupine in skupaj spoznali vse piktograme ob bazenu. Nato pa smo se počasi začeli spreminjati v delfine. Prvi strah je že nadomestila razigranost in prvi skoki v vodo. Spremenili so se tudi v potapljače, saj so na dnu bazena iskali igrače.

Tukaj je že drugi dan, ko so nekateri otroci že drseli in spoznavali pravilno tehniko plavanja, spet drugi so postajali pogumnejši in se brez strahu potapljali in skakali. Spremenili smo se tudi v plezalce, saj smo plezali po plezalni steni. Ko je moči zmanjkalo, smo skočili naravnost v bazen.

Tretji dan smo postajali že pravi plavalci. Preplavali smo eno dolžino, pa drugo in tretje … pa še kar nekaj jih je bilo. Utrujenost smo pregnali v toplem masažnem bazenu. Pa zopet skok na glavo, skok na noge, plavanje s plavalno desko in brez nje, potapljanje, plezanje …

In tukaj je že težko pričakovan zadnji dan. Dan za osvajanje konjičkov in za uživanje na toboganu. Najprej smo po skupinah vse ponovili, potem je prišel čas, da so učenci pokazali to, kar so se naučili v preteklih dneh. Ob glasnem navijanju so se odlično izkazali in si prislužili konjičke in delfinčka. Po kosilu pa končno čas za tobogan, skoke in vodno štafeto. Za konec smo podelili še plavalne knjižice in si zaploskali. Potem pa še zadnji sprehod proti železniški postaji v Bohinjski Bistrici.

Nekoliko utrujeni, a z lepimi spomini in z novimi izkušnjami, smo se vrnili nazaj domov.

Video: https://video.arnes.si/watch/6mr62mpw05kh

Zapisala Saša Babšek

Video Tajda Vidič

Dostopnost