Skoči na glavno vsebino

Tudi v drugi polovici oktobra se je na naši podružnici v Dolenji Trebuši veliko dogajalo.

Obiskal nas je policist Jaka, s katerim so otroci obnovili vse, kar je potrebno vedeti o varnosti v prometu  – kot pešci, kolesarji, sopotniki … Preizkusili so se tudi v pravilnem prečkanju ceste na nevarnem križišču v naselju. Seveda ni manjkal prikaz opreme v »Marici«, prižig lučk. Občutili pa so lahko tudi udobje temnega prostora za pripornike. Ob koncu jih je policist Jaka razveselil še s pobarvankami o varni poti v šolo.

Učenci naše šole veliko ustvarjajo tudi na temo eko šole. Tako so najmlajši učenci tokrat ustvarjali iz odpadne embalaže, iz katere so izdelali prikupne avtomobilčke, starejši učenci pa so se preizkusili v oblikovanju igral.

Obiskal nas je smučarski trener Peter iz smučarskega kluba Matajur iz Tolmina. Razložil je, kako je treba pripraviti vso potrebno smučarsko opremo in kako se zaščititi pred nevarnostmi. V dvorani nam je v ta namen pripravil poligon z vajami, ki smo jih otroci z veseljem opravili. Ob koncu ure je Peter izbral najhitrejša dva učenca in ju nagradil s klubsko majico. Ko zapade prvi snega, bodo naši otroci zagotovo pripravljeni.

Pred počitnicami so otroci nabrali kamenčke, na katere so naslikali svečke. Odnesli so jih k spomenikom v spomin vsem mladim fantom in dekletom, padlim za našo domovino.

Zaradi vremenskih razmer smo žalno komemoracijo v spomin na vse te drage ljudi prestavili na dan, ko so se učenci vrnili s počitnic. Tako smo v začetku novembra v sodelovanju z zvezo borcev Dolenja Trebuša ter Moškim pevskim zborom Justin Kogoj kot vsako leto počastili spomin na ta dan.

Tako se je oktober lepo sklenil in že je tu november. Kaj nam bo pa ta prinesel?

Zapisala Ana Makovec

Dostopnost