Skoči na glavno vsebino

Učenci in učenke 1.a, 2.a in podružnice Šentviška Gora smo si na povabilo Glasbene šole Tolmin, v sredo, 10. 1. 2024, ogledali baletno predstavo Hrestač.

Hvaležno smo sprejeli povabilo in se odpeljali na »mini kulturni izlet«. Zadnji balet Petra Iljiča Čajkovskega namreč velja za enega najbolj priljubljenih baletov na sploh. Navdušeni smo bili, ko smo med najmlajšimi plesalkami lahko spremljali tudi naše učenke, pa seveda tudi nad tistimi balerinami, ki se kot za šalo vrtijo na konicah baletnih copatov! Zdrznili smo se ob spopadu Hrestača in mišjega kralja. Občudovali smo različne kostume. Čeprav v baletu ni besed, smo po plesnih gibih in mimiki obraza zlahka sledili zgodbi.

Učenci s Šentviške Gore so se po predstavi v spremstvu učiteljic Erike in Maje sprehodili po Jaslični poti skozi stari del Tolmina. Mostarski prvošolci in drugošolci pa so si skupaj z učiteljicami najprej ogledali likovno razstavo »Črno belo« Društva likovnih umetnikov Tolmin v galeriji kinogledališča. Pred odhodom avtobusa pa smo izkoristili še nekaj minut za obisk igral na Brajdi.

Hvala vsem nastopajočim, njihovi mentorici ter GŠ Tolmin, ki nam je omogočila to bogato kulturno izkušnjo.

Zapisala: Urška Hrast

Fotografije: Erika Laharnar, Urška Hrast

 

 

Dostopnost