Skoči na glavno vsebino

Na PŠ Šentviška Gora so imeli na pustni torek pouk le do malice. Potem so odšli šolarji domov, v jedilnici pa se je začela zbirati pisana druščina: čarovnice, gusarji, klovn, mehanik, policistka, medicinske sestre, različne živali, pravljični ter  filmski junaki  in celo Božiček je bil med njimi. In glej ga zlomka. Takrat se je od nekod prikazala najtavišja inšpektorica mag. Prevernikova. Bila je zelo vznemirjena, ker ni bilo nobenega učenca v šoli in  celo učiteljic ne, pa še namesto igrišča imajo drsališče.
Vsi so se trudili inšpektorici dopovedati, da je pač danes malo poseben dan, pa ni nič zaleglo. Pridružila se je pustnemu sprevodu, ki je krenil po vasi proti Zakraju in se po krožni poti vrnil nazaj do šole. Maškare so  pri hišah zapele in s pesmijo privabile iz hiš vaščane, ki so jih obdarili s sladkimi dobrotami. Ko so se vrnili, so pred šolo še malo zaplesali in se igrali.
Inšpektorica je pred odhodom razglasila, da mora biti zaradi vseh »nepravilnosti«, šola na Šentviški Gori od ponedeljka,19. 2. do petka, 23. 2. zaprta. Maškare so se te razsodbe razveselile in  se nagajivo nasmihale, saj je inšpektorica spregledala, da so prihodnji teden zimske počitnice.

Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

     

     

     

 

Dostopnost