Skoči na glavno vsebino

Na Podružnični šoli Dolenja Trebuša je bil zadnji teden pred počitnicami poln zabavnih dejavnosti, ki so nam popestrile sončne dneve.

Na pustni torek so nas obiskale raznovrstne šeme. V 1. in 2. razredu so se v okviru kulturnega dne igrali igre pozornega opazovanja z izmenjavo delov pustnega kostuma. Nato so spoznavali značilnosti pustnih mask po Sloveniji in svetu. V 3. in 4. razredu pa so imeli lov za pustnim zakladom, kjer so morali s skupnimi močmi rešiti vse pustne naloge na poti do zaklada. Sledilo je rajanje z modno revijo maškar. Nazadnje smo se v pustnem sprevodu sprehodili tudi po vasi.

V sredo je bil poseben dan ljubezni – valentinovo. Učenci so naredili izdelke za svoje starše in jim s tem pokazali, kako zelo jih imajo radi.

V četrtek pa smo imeli športni dan. Šli smo na Šentviško Goro in se preizkusili v drsanju. Učenci so se zelo zabavali, med seboj tekmovali in si pomagali. Spoznavali so se tudi z učenci tamkajšnje podružnične šole. Odšli so na skupni sprehod in se med seboj igrali. Za sodelovanje se najlepše zahvaljujemo staršem, ki so z združenimi močmi poskrbeli za prevoz učencev. Zahvala gre tudi gospodični Maši in gospodu Milanu za vso prijazno pomoč in toplo postrežbo na drsališču. Ne smemo pa pozabiti niti na učence in učiteljice Podružnične šole Šentviška Gora – hvala vam za domač sprejem, prijetno družbo in sladko presenečenje.

Utrinke celotnega predpočitniškega tedna pa si le pogledate tukaj.

Zapisala Barbara T. Ranković
Videoposnetek ustvarila Veronika Gregorčič

Dostopnost