Skoči na glavno vsebino

Tudi v kratkem februarju se je na PŠ Šent. Gora dogajalo veliko zanimivega.

Na šolskem igrišču je bilo postavljeno drsališče z umetno maso, ki so ga učenci večkrat izkoristili in pri tem uživali. Imeli so se možnost preizkusiti še v za večino novi spretnosti. Če ne bi bil februar vremensko tako muhast, bi si drsalke obuli še večkrat.

Učenci so se zelo veselili obiska psičke Tise z vodnico Sonjo, s katerima so se družili že v lanskem šolskem letu. Tokrat ju je učiteljica Anja  povabila  v okviru projekta Bralna pismenost, da bi videli, kako Tačke pomagačke pomagajo pri premagovanju težav pri branju in spodbujanju branja. Kdor je želel, je Tisi prebral uganko, ona pa je pravilnost rešitve potrdila, tako da je z glavo prikimala ali odkimala. Skupaj s Sonjo smo ponovili vse kar smo se lansko leto naučili o psih in skrbi zanje ter o aktivnostih Tise v programu Tačk pomagačk.
Učenci so opazili, da se je Tisa od lani naučila tudi nekaj novih spretnosti. Najbolj pa so spet uživali, ko so jo lahko pobožali in ji dali priboljšek. Veselijo se že njunega naslednjega obiska.

Na prvi marčevski dan pa so jih razveselili varovanci VDC Tolmin s hudomušno gledališko predstavo Magdalenca išče fanta. Učenci so bili navdušeni, kako dobro so igrali, še posebej Magdalenca in Toni, ki sta odlično odigrala glavni vlogi ter kako  zanimivo so popestrili predstavo  s pesmimi, ki so značilne za tiste kraje. Lepo je bila izdelana scena in domiselno so menjali dogajalne prostore.
Učenci so bili veseli, da je na koncu Magdalenca dobila pravega fanta, ki je bil dober, pošten in je vedel, kaj je prav in kaj ne. Po predstavi so se še malce podružili. Skupaj so zapeli nekaj pesmi in vzdušje je bilo zelo prijetno.

Vsem, ki so učencem omogočili ta doživetja, se toplo zahvaljujemo.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

     

     

     

Dostopnost