Skoči na glavno vsebino

V torek, 12. marca, smo imeli plavalni športni dan z dodatkom hitre hoje. Zbrali smo se pred šolo in se v urni četi odpravili proti železniški postaji. Na čelu kolone je diktirala tempo učiteljica Tina, ki je s hitro hojo poskrbela, da smo postavili nov rekord na tej poti. Rep kolone je imel intervale teka in hoje. Še tako klepetavi učenci niso veliko govorili. Rdeča lička so bila še en dokaz več. Petošolci bodo letos zagotovo v kondiciji, saj imajo učiteljico, ki hitro hodi in učiteljico, ki hitro teče.

Na srečo  je utrujenost hitro minila za razliko od čakanja na vlak, ki je imel 20 minutno zamudo. Končno smo dočakali vlak in malico. V Bohinjski Bistrici nas je čakal še kratek sprehod do Vodnega parka Bohinj.

Na vratih nas je prijazno sprejel reševalec in nam povedal nekaj pravil. Sledilo je preoblačenje v kopalke in že smo bili ob bazenu. Najprej so sledila navodila, potem pa preverjanje plavanja. Učenci so pokazali prsno plavanje, izdihovanje pod vodo in zvezdico. Kdor je želel, je pokazal še kravl, hrbtno plavanje in skok na glavo. Potem je sledil zabavni del, ki smo ga že vsi komaj čakali, prosto plavanje, plezanje na plezalni steni, namakanje v masažnem bazenu, tobogan in nasmejani obrazi.

Kadar se imamo “fajn”, čas vedno prehitro mine. Zopet je sledil sprehod do železniške postaje.  Pot nazaj je bila nekoliko daljša, saj smo zaradi del na železnici morali tudi na avtobus. Prijazni šofer nam je prihranil še eno hitro hojo do šole, saj nas je zapeljal na avtobusno postajo na Mostu. Vrnili smo se varno in z lepimi spomini.

 

Zapisala Saša Babšek

Dostopnost