Skoči na glavno vsebino

Pomlad je tudi naše učence prijazno povabila na opazovanje sprememb v naravi. Odločili smo se, da se podamo »V Rob«, kjer stanujeta naša učenca Anže in Manca.

Zakaj taka odločitev?

Pred dnevi smo zaključili s temo Bilo je nekoč. Otroci so v tem času prinašali različne stare predmete, iz katerih je nastal razredni muzej. Anže in Manca sta povedala, da pri njih doma lahko najdemo še celo vrsto starih predmetov. Tako nas je radovednost peljala v hrib do njihove domačije.

V lepem pomladnem dnevu smo hodili, prepevali, si ogledovali in spoznavali značilnosti pomladi, spomladanske rastline in živali ter se prav lepo imeli.

Na cilju sta nas toplo sprejela mama Nina in tata Jure. Okrepčali smo se z njihovim slastnim domačim jabolčnikom, si ogledali kmetijo, živali, stroje … Gospodar Jure nam je najprej odklenil in odprl pajštvo in razložil njen namen v preteklosti in danes, nato pa nam razkazal pravo zbirko starih predmetov, ki jo skrbno čuvajo.

Otroci so uživali v zanimivi učni uri, v lepi naravi, igranju na njihovih travnikih in igralih. A ura je naznanila, da se bo treba vrniti nazaj v šolo. Ugotovili smo, da smo resnično izkoristili prijetno s koristnim.

Hvaležni za to izkušnjo smo se poslovili od naših prijaznih gostiteljev. Še enkrat hvala za vsa doživetja. Z veseljem vas še kdaj obiščemo.

Vabljeni tudi k ogledu v fotografiji.

Zapisala Ana Makovec

Dostopnost